Blommor på begravning

Blommor har en självklar plats på en begravning, men det finns många olika slags arrangemang och buketter. Här vill vi presentera de vanligaste dekorationerna.

Du kan beställa dina begravningsblommor här på blomsterbyran.se eller ringa oss för vidare rådgivning. Det är också möjligt att be begravningsbyrån beställa blommorna från oss. Oavsett vilket så levererar vi blommorna direkt till begravningen.

Kistdekoration

Kistdekorationen, det blomsterarrangemang som placeras ovanpå eller intill kistan, beställs av de närmast anhöriga.

Krans

Blomsterkrans är en klassisk och traditionell begravningdekoration som finns i många olika utföranden och storlekar. Den runda stommen symboliserar evigheten och är ofta klädd med cypress eller blad. Kransar kan ges av närmast anhöriga, men kan även komma från företag eller föreningar.

Sorgdekoration

Den vanligaste sortens begravningsblommor är sorgdekorationer. De kan göras stående eller liggande.

Det går också att beställa sorgdekoration i form av till exempel ett hjärta, kors eller ankare. Vi hjälper er att välja en personlig dekoration i rätt prisklass.

  • Stående sorgdekoration i vitt
  • Stående sorgdekoration i rött och vitt
Begravningsbukett i vitt och rosa

Sorgbukett

En sorgbukett är ofta lite mindre än en sorgdekoration. Sorgbuketter kan göras både stående och liggande. En lite enklare bukett brukar kallas för lösbunden bukett och görs med en baksida, ungefär som en vanlig blombukett.

Handbukett

Som begravningsgäst har man ofta med sig en enkel handbukett till begravningen. Det kan vara vilken blomma som helst, men består ofta av en ros med en grön kvist. Handbuketten lägger du på kistan eller i graven när du tar ditt personliga farväl.